Babeczki malinowe - przepis składniki i przygotowanie

Dla wielbicieli muffinek!
Weronika Kwaśniak / 23.07.2014 10:47
DRUKUJ PRZEPIS
Babeczki malinowe - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:


  • 10 dag masła
  • po 2/3 szklanki cukru i mąki
  • 3 duże jajka
  • 3 łyżki kefiru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • skórka starta z cytryny

Na nadzienie:


  • 5 dag malin (mogą być mrożone)
  • łyżka cukru pudru
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na babeczki malinowe!

  1. Maliny zasyp cukrem pudrem, odstaw na 30 minut.
  2. Następnie ugnieć widelcem.
  3. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę.
  4. Cały czas ucierając, dodawaj po jednym jajku.
  5. Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową.
  6. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, nałóż porcje ciasta.
  7. W cieście łyżeczką zrób wgłębienie i nałóż mus malinowy.
  8. Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.

Sprawdź inne przepisy na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA