Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 10 dag masła
- po 2/3 szklanki cukru i mąki
- 3 duże jajka
- 3 łyżki kefiru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- skórka starta z cytryny
Na nadzienie:
- 5 dag malin (mogą być mrożone)
- łyżka cukru pudru
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na babeczki malinowe!
- Maliny zasyp cukrem pudrem, odstaw na 30 minut.
- Następnie ugnieć widelcem.
- Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę.
- Cały czas ucierając, dodawaj po jednym jajku.
- Następnie wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i skórkę cytrynową.
- Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, nałóż porcje ciasta.
- W cieście łyżeczką zrób wgłębienie i nałóż mus malinowy.
- Piecz 30 minut w temperaturze 190 st. C.