Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 20 dag gotowego ciasta francuskiego
Na krem maślany:
- 20 dag masła
- jajko
- łyżeczka cukru wanilinowego
- 3 łyżki cukru
- łyżka soku z cytryny
- stożkowe foremki do rurek
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić rurki z kremem cytrynowym!
- Ciasto francuskie rozwałkuj i potnij na centymetrowe paski.
- Foremki do rurek w kształcie stożków posmaruj masłem.
- Paski ciasta zawijaj na foremkach, tak aby warstwy ciasta zachodziły na siebie.
- Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10-15 minut, aż rurki się zezłocą. Wystudź.
- Jajko ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na parze.
- Gdy masa zgęstnieje, wymieszaj z sokiem cytrynowym, wystudź i zmiksuj z miękkim masłem.
- Rurki nadziewaj kremem.