Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (42 dag)
- 5 dag twarogu
- 2 cukry waniliowe
- 5 dag orzechów włoskich lub laskowych
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki posiekanych wisienek kandyzowanych
- 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej
- 2 żółtka
Przygotowanie:
Zobacz przepis na rożki z ciasta francuskiego z serem i bakaliami!
- Ciasto lekko rozmroź, potnij w spore kwadraty (około 7 cm).
- Bakalie i orzechy posiekaj.
- Ser utrzyj z żółtkiem i cukrem, dodaj bakalie.
- Masę rozłóż na kawałkach ciasta, złóż, by powstały trójkątne rożki, zlep brzegi.
- Ciastka poukładaj na blasze, posmaruj żółtkiem wymieszanym z odrobiną mleka.
- Piecz przez około 20 minut w temperaturze 220 stopni C.