Czekoladowy deser w paski - przepis składniki i przygotowanie

Warstwowy deser czekoladowy to kuszący hit!
Weronika Kwaśniak / 10.06.2016 07:01
DRUKUJ PRZEPIS
Czekoladowy deser w paski - przepis składniki i przygotowanie fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • łyżki cukru pudru
  • 4 łyżki likieru czekoladowego albo ajerkoniaku
  • 20 dag śmietanki kremówki
  • rodzynki sułtańskie
Przygotowanie:

Zobacz przepis na czekoladowy deser w paski!

  1. Budyń ugotuj na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj połamaną czekoladę i dokładnie wymieszaj, by uzyskać jednolitą konsystencję, schłodź i zmiksuj z likierem.
  2. Śmietankę ubij, dodając pod koniec cukier puder.
  3. Do pucharków wkładaj kolejno część budyniu, rodzynki, ubitą śmietankę i budyń.
  4. Udekoruj śmietanką.
  5. Posyp tartą czekoladą.

Zobacz więcej pomysłów na desery:

Sernik miętowy - przepis
Placek z galaretką - przepis
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Drożdżówki z serem - przepis
Kulki rafaello - przepis na kuleczki kokosowe
Jak zrobić galaretki w paski?

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA