Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- opakowanie budyniu czekoladowego z cukrem
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
- łyżki cukru pudru
- 4 łyżki likieru czekoladowego albo ajerkoniaku
- 20 dag śmietanki kremówki
- rodzynki sułtańskie
Przygotowanie:
Zobacz przepis na czekoladowy deser w paski!
- Budyń ugotuj na mleku zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodaj połamaną czekoladę i dokładnie wymieszaj, by uzyskać jednolitą konsystencję, schłodź i zmiksuj z likierem.
- Śmietankę ubij, dodając pod koniec cukier puder.
- Do pucharków wkładaj kolejno część budyniu, rodzynki, ubitą śmietankę i budyń.
- Udekoruj śmietanką.
- Posyp tartą czekoladą.
Zobacz więcej pomysłów na desery:
Sernik miętowy - przepis
Placek z galaretką - przepis
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Drożdżówki z serem - przepis
Kulki rafaello - przepis na kuleczki kokosowe
Jak zrobić galaretki w paski?