Ciasto jogurtowe z morelami - przepis składniki i przygotowanie

Najbardziej kuszące ciasto? Jogurtowe z morelami!
Weronika Kwaśniak / 18.07.2016 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Ciasto jogurtowe z morelami - przepis składniki i przygotowanie fot. Fotolia
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg moreli
  • 10 dag margaryny
  • 3 jaja
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 18 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • cukier wanilinowy
  • starta skórka z cytryny
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • owoce do ozdoby
  • ewentualnie cukier puder
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto jogurtowe z morelami!

  1. Morele pokrój na kawałki. Margarynę roztop.
  2. Jogurt naturalny wymieszaj ze skórką z cytryny.
  3. Jajka zmiksuj z cukrem i cukrem wanilinowym, następnie dodaj jogurt i przestudzoną margarynę.
  4. Do masy dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i na koniec 3/4 pokrojonych moreli.
  5. Ciasto przelej do formy 22 na 9 cm wyłożonej pergaminem.
  6. Na cieście ułóż pozostałe owoce.
  7. Piecz około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.

Zobacz więcej przepisów z morelami:

Sernik morelowy - przepis
Sorbet morelowy - przepis
Ciasto morelowe - przepis
Przetwory z moreli - 8 przepisów
Polędwiczki faszerowane morelami - przepis

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA