Reklama
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 5 dag masła
  • 1 jajko
  • 8 dag cukru
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka mielonych migdałów
  • polewa czekoladowa
  • wiórki kokosowe
Reklama
Przygotowanie:
  1. Czekoladę połam na kawałki, wrzuć do rondelka razem z masłem. Wstaw do większego naczynia z gorącą wodą, mieszając, podgrzewaj, aż składniki się rozpuszczą. Całość przestudź.
  2. Jajko ubij z cukrem i cukrem wanilinowym na puszysty krem. Połącz z dodawaną po łyżce masą czekoladową, a na końcu z mąką i migdałami.
  3. Foremkę w kształcie serc natłuść masłem, wysyp tartą bułką, przelej do niej ciasto (możesz je też wylać do prostokątnej formy, a po upieczeniu wyciąć z ciasta nożem odpowiedni kształt).
  4. Piecz ok. 25 min w 180 st. C, ostudź. Ciasto czekoladowe posmaruj polewą, udekoruj wiórkami.
Reklama
Reklama
Reklama