Wilgotne i mocno czekoladowe ciasto to jeden z najsmaczniejszych wypieków. Z myślą o osobach, które musiały wyeliminować mąkę ze swojej diety zapraszamy do wypróbowania idealnego brownie według przepisu Kasi Bukowskiej!
Brownie
Oto składniki na brownie według Kasi Bukowskiej:
- pół szklanki przecieru dyniowego
- pół szklanki masła orzechowego
- 1/4 kakao
- 3 łyżki cukru waniliowego
- 3 łyżki płynnego miodu
- jajko
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Jak zrobić brownie?
masło orzechowe i puree z dyni przekładamy do miski i ucieramy za pomocą miksera. Dodajemy jajko i delikatnie zbieramy ciasto z brzegów miski. Dosypujemy cukier waniliowy. Wlewamy miód. Dodajemy do masy kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Przelewamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni Celsjusza na 30 minut. Wystudzone brownie możemy podawać z polewą czekoladową.
Zobacz inne przepisy w formie wideo