Jak zrobić babeczki z kremem czekoladowym - przepis składniki i przygotowanie

Przepyszny deser!
Weronika Kwaśniak / 15.02.2016 06:38
DRUKUJ PRZEPIS
Jak zrobić babeczki z kremem czekoladowym - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:

Na ciasto:

  • 125 ml oleju
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • duże jajko
  • 1/2 szklanki cukru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Na krem:

  • 25 dag masła
  • 20 dag mlecznej czekolady
  • czubata łyżka kakao
  • perełki cukiernicze
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić babeczki z kremem czekoladowym!

  1. Do miski wlej olej, jogurt, dodaj jajko i wymieszaj.
  2. Do mokrych składników dodaj wymieszane wcześniej sypkie składniki ciasta, czyli: cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia.
  3. Połącz wszystko, szybko mieszając łyżką.
  4. Przełóż do foremek wyłożonych papilotkami.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz 25-30 minut.
  6. Zrób krem: masło utrzyj na puch, dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i kakao, zmiksuj.
  7. Wstaw do lodówki, by lekko stężał.
  8. Przełóż krem do szprycy cukierniczej i wyciskaj na muffiny.
  9. Wierzch każdej babeczki udekoruj perełkami.

Zobacz więcej przepisów na pyszne desery:

Kulki "Rafaello"
Rolada waflowa z bananem
Rogaliki półfrancuskie
Przepis na bajaderki
Rożki z ciasta francuskiego

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA