Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
Na ciasto:
- 125 ml oleju
- 200 ml jogurtu naturalnego
- duże jajko
- 1/2 szklanki cukru
- 10 dag mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Na krem:
- 25 dag masła
- 20 dag mlecznej czekolady
- czubata łyżka kakao
- perełki cukiernicze
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić babeczki z kremem czekoladowym!
- Do miski wlej olej, jogurt, dodaj jajko i wymieszaj.
- Do mokrych składników dodaj wymieszane wcześniej sypkie składniki ciasta, czyli: cukier, mąkę, kakao, proszek do pieczenia.
- Połącz wszystko, szybko mieszając łyżką.
- Przełóż do foremek wyłożonych papilotkami.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C i piecz 25-30 minut.
- Zrób krem: masło utrzyj na puch, dodaj roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę i kakao, zmiksuj.
- Wstaw do lodówki, by lekko stężał.
- Przełóż krem do szprycy cukierniczej i wyciskaj na muffiny.
- Wierzch każdej babeczki udekoruj perełkami.
Zobacz więcej przepisów na pyszne desery:
Kulki "Rafaello"
Rolada waflowa z bananem
Rogaliki półfrancuskie
Przepis na bajaderki
Rożki z ciasta francuskiego