Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 30 dag filetów z dorsza
- 10 dag bułki tartej
- 2 jajka
- cebula
- włoszczyzna
- łyżeczka nasion kopru
- 1 i 1/2 l wody
- natka pietruszki
- koperek
- sok z cytryny
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę z klopsikami rybnymi!
- Włoszczyznę obierz i pokrój w cienkie paski.
- Zalej wodą i zagotuj z nasionami kopru.
- Rybę umyj i podziel na kawałki.
- Cebulę obierz i posiekaj.
- W malakserze zmiksuj rybę z cebulą, dodaj bułkę tartą, jajka, sól i pieprz, jedną startą na tarce marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
- Wszystko razem wymieszaj i formuj w mokrych dłoniach małe pulpeciki.
- Pulpeciki gotuj w zupie około 10 minut.
- Przed podaniem dopraw sokiem z cytryny i posyp świeżym koprem.