Zupa z klopsikami rybnymi - przepis składniki i przygotowanie
Ciekawy pomysł na rybne danie!

Opublikowano: 23.11.2015, 02:35
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 30 dag filetów z dorsza
- 10 dag bułki tartej
- 2 jajka
- cebula
- włoszczyzna
- łyżeczka nasion kopru
- 1 i 1/2 l wody
- natka pietruszki
- koperek
- sok z cytryny
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na zupę z klopsikami rybnymi!
- Włoszczyznę obierz i pokrój w cienkie paski.
- Zalej wodą i zagotuj z nasionami kopru.
- Rybę umyj i podziel na kawałki.
- Cebulę obierz i posiekaj.
- W malakserze zmiksuj rybę z cebulą, dodaj bułkę tartą, jajka, sól i pieprz, jedną startą na tarce marchewkę i posiekaną natkę pietruszki.
- Wszystko razem wymieszaj i formuj w mokrych dłoniach małe pulpeciki.
- Pulpeciki gotuj w zupie około 10 minut.
- Przed podaniem dopraw sokiem z cytryny i posyp świeżym koprem.
Reklama
Zobacz więcej świątecznych przepisów:
Pierniki z lukrem - przepis
Paszteciki z kapustą i grzybami - przepis
Placek makowy - przepis
Mini serniczki świąteczne - przepis
Keks mocno bakaliowy - przepis
Barszcz na kwasie buraczanym - przepis
Ciasto z makiem - 17 przepisów
Reklama
Reklama
Reklama