Dim sum możesz przygotować z mięsnym lub warzywnym farszem. Bez względu na wersję, dopraw czosnkiem, imbirem, sosem sojowym i olejem sezamowym.
Czytaj więcej
Zupa wonton to żelazny punkt w menu każdej dobrej chińskiej restauracji. Zachwyca wspaniałymi pierożkami, pływającymi w aromatycznym, klarownym bulionie.
Czytaj więcej
Majonez wegański, jeśli przygotowany jest ze składników o starannie dobranych proporcjach, ma taką samą konsystencję i smak jak ten tradycyjny, zrobiony z jajek.
Czytaj więcej
Uprawa rzodkiewki w domowym ogródku jest bardzo prosta - wystarczy wysiać nasiona w nasłonecznionym miejscu na głębokość 1 cm i regularnie podlewać (ale nie przelewać).
Czytaj więcej
Liście rzodkiewki też są jadalne! Można z nich przygotować aromatyczne pesto albo zupę krem lub dodać do sałatki z grillowanym kurczakiem.
Czytaj więcej
Olejek na cellulit, stosowany regularnie w połączeniu z masażem, potrafi ujędrnić i wygładzić skórę, a tym samym zmniejszyć widoczność lub nawet zlikwidować cellulit.
Czytaj więcej
Wietnamska kanapka Banh Mi to pszenna bagietka nadziana mnóstwem aromatycznych składników - mięs, warzyw i ziół z dodatkiem sosu majonezowego.
Czytaj więcej
Lemon curd to gęsty i bardzo słodki krem, który idealnie nadaje się do kruchych ciasteczek, tart i tortów. Możesz przygotować go w wersji tradycyjnej, z dużą ilością masła albo w wersji light, tylko z łyżką oliwy.
Czytaj więcej
Olej tsubaki świetnie nawilża, regeneruje i odżywia. Można stosować go na skórę całego ciała, również twarzy oraz na włosy - zarówno jako serum na końcówki, jak i do olejowania.
Czytaj więcej