Redaktorka działów Przepisy, Dom i Rodzina. Z wykształcenia filolożka polska i dziennikarka. Doświadczenie zawodowe zdobyła pod skrzydłami portalu Wirtualna Polska, w którym współtworzyła serwis zdrowotno-lifestyle'owy. Przez ponad rok działała również w obszarze social mediów, tworzyła przepisy i poradniki. W polki.pl wspiera także dział Uroda, skupiając się na bezpiecznej i profesjonalnej stylizacji paznokci w domu. Wiedzę w tym zakresie zdobyła i stale poszerza pod okiem instruktorów Indigo. Prywatnie wielka miłośniczka włoskiej kuchni, Formuły 1 i muzyki jazzowej. W sieci działa jako @bonjour.pazur.

Ten owoc do petunii to prawdziwy hit wśród nawozów. Zobacz, jak go przygotować
Ten owoc do petunii to prawdziwy hit wśród nawozów. Zobacz, jak go przygotować3 miesiące temu
Owoc do petunii, który zapewni jej zdrowy wzrost i obfite kwitnienie? Na pewno masz go w domu. Nawóz do petunii przygotowany z jego skórki to świetna alternatywa dla tych, którzy chcą dbać o swoje rośliny w sposób ekologiczny i ekonomiczny. Chodzi oczywiście o banana. Zobacz, jak wykorzystać go do podlewania petunii. Czytaj więcej
Ziołowa pielęgnacja zyskuje na popularności. Te kosmetyki to sekret natruralnego piękna
Ziołowa pielęgnacja zyskuje na popularności. Te kosmetyki to sekret natruralnego piękna3 miesiące temu
Ziołowa pielęgnacja ciała, twarzy i włosów to holistyczny, naturalny sposób na utrzymanie zdrowej, promiennej skóry oraz mocnych, lśniących włosów. Dzięki swoim łagodnym, a jednocześnie skutecznym właściwościom, zioła wspierają procesy regeneracyjne organizmu i chronią przed zanieczyszczeniami. Sprawdź te polecenia. Czytaj więcej
Tak przygotujesz domowy ukorzeniacz do roślin. Wykorzystaj składniki, które masz w domu
Tak przygotujesz domowy ukorzeniacz do roślin. Wykorzystaj składniki, które masz w domu3 miesiące temu
Domowe ukorzeniacze to naturalne, ekologiczne i skuteczne sposoby na wspomaganie procesu ukorzeniania roślin. Wykorzystując dostępne w domu składniki, takie jak cynamon, miód, ocet jabłkowy czy aloes, można stworzyć własne środki, które nie tylko przyspieszą wzrost korzeni, ale także zabezpieczą sadzonki przed chorobami. Czytaj więcej
Babciny przepis na gruszki w słodko-kwaśnej zalewie. Są dealne do mięs i jako deser
Babciny przepis na gruszki w słodko-kwaśnej zalewie. Są dealne do mięs i jako deser3 miesiące temu
Gruszki w słodko-kwaśnej zalewie będą strzałem w dziesiątkę, jeśli szukasz sposobu na urozmaicenie swojej spiżarni o coś wyjątkowego. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, serów, a nawet deserów, oferując niezapomniane doznania smakowe. Sprawdź, jak szybko przygotować ten wyjątkowy przysmak. Czytaj więcej
Uprawa leszczyny krok po kroku: oto sekret obfitych plonów
Uprawa leszczyny krok po kroku: oto sekret obfitych plonów3 miesiące temu
Uprawa leszczyny nie jest wcale taka trudna, a przy odpowiedniej pielęgnacji może dostarczać obfitych plonów przez wiele lat. Ważne jest, aby dobrze przygotować stanowisko, wybrać odpowiednią odmianę oraz regularnie dbać o rośliny. Dzięki temu będziesz cieszyć się smacznymi i zdrowymi orzechami przez długi czas. Czytaj więcej
Rewolucja dla promiennej i zdrowej cery. Ten kwas to nowy hit na całym świecie
Rewolucja dla promiennej i zdrowej cery. Ten kwas to nowy hit na całym świecie3 miesiące temu
Kwas fulwowy to wszechstronny składnik, który może przynieść skórze szereg korzyści – od nawilżenia, przez działanie przeciwzapalne, aż po ochronę przed starzeniem się. Kosmetyki z tym kwasem są idealnym rozwiązaniem dla osób poszukujących skutecznych, naturalnych produktów, które wspomagają regenerację i odnowę skóry. Czytaj więcej
Jak przechowywać orzechy włoskie i jak je suszyć? Dlaczego jest to aż tak ważne?
Jak przechowywać orzechy włoskie i jak je suszyć? Dlaczego jest to aż tak ważne?3 miesiące temu
Orzechy włoskie najlepiej przechowywać w skorupkach, dzięki temu nie wyschną szybko i nie zjełczeją. Łuskane orzechy włoskie możesz przechowywać w płóciennym worku w szafce, w lodówce lub zamrozić. Musisz wybrać miejsce wolne od wilgoci, która mogłaby sprawić, że orzechy zaczną gnić. Możesz także postawić na suszenie orzechów. Czytaj więcej
Wygląda jak aster i jest niezwykle wytrzymała. Pysznogłówka podbija polskie ogrody
Wygląda jak aster i jest niezwykle wytrzymała. Pysznogłówka podbija polskie ogrody3 miesiące temu
Pysznogłówka to roślina o wszechstronnych zastosowaniach, która nie tylko ozdobi każdy ogród, ale także przyniesie korzyści zdrowotne i kulinarne. Jej uprawa jest prosta, a liczne właściwości sprawiają, że warto mieć ją w swojej kolekcji roślin. Dzięki pysznogłówce można także wesprzeć owady zapylające. Czytaj więcej
Ochrona i odświeżenie w jednym: przegląd mgiełek do twarzy z SPF
Ochrona i odświeżenie w jednym: przegląd mgiełek do twarzy z SPF3 miesiące temu
Mgiełki do twarzy i ciała z SPF to wszechstronne produkty, które łączą w sobie ochronę przeciwsłoneczną, odświeżenie skóry i wygodę użytkowania. Ich regularne stosowanie pomaga chronić skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania UV, a także utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia i przedłuża trwałość makijażu. Czytaj więcej
Leczo z patisona jest pyszne, zdrowe i sezonowe. Przygotujesz je w wersji mięsnej i wege
Leczo z patisona jest pyszne, zdrowe i sezonowe. Przygotujesz je w wersji mięsnej i wege3 miesiące temu
Leczo z patisona to smaczna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnych wersji tego dania. Zarówno wersja mięsna, jak i wegetariańska, świetnie sprawdzą się jako obiad czy kolacja. Dzięki bogactwu warzyw i delikatnemu smakowi patisona, danie to przypadnie do gustu wszystkim, którzy cenią sobie lekkie i aromatyczne posiłki. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA