Pieczeń z indyka z papryką i żółtym serem

Efektowne mięso na odświętny obiad: pyszna pieczeń z indyka z papryką i żółtym serem!
Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pieczeń z indyka z papryką i żółtym serem fot. www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1 kg piersi indyka
  • 10 dag żółtego sera
  • 3 małe papryki, najlepiej w różnych kolorach
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa do kurczaka
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz
     
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pieczeń z indyka z papryką i żółtym serem! To danie pasuje na niedzielny obiad lub jako apetyczne mięso na święta. Nie dość że pysznie smakuje, to do tego ciekawie wygląda!

  1. Mięso umyj, osusz i rozkrój delikatnie w ten sposób, aby powstał prostokątny płat mięsa.
  2. Czosnek obierz i zmiażdż.
  3. Natrzyj mięso czosnkiem.

Pieczeń w liściach laurowych - przepis

  1. Posyp wszystkimi przyprawami.
  2. Papryki pozbaw gniazd nasiennych i pokrój w podłużne paski.
  3. Ser zetrzyj. Mięso posyp jego częścią, ułóż kolorowe papryki i posyp resztą sera.
  4. Nadzienie zawiń w mięso i zasznuruj bawełnianą nicią.

Pieczeń wieprzowa w ziołach - przepis Magdy Gessler

  1. Pieczeń posyp ponownie odrobiną przypraw i włóż do foliowego rękawa.
  2. Piecz przez mniej więcej 50 minut w 180 stopniach C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)