Ciasta niemieckie uznawane są za jedne z najsmaczniejszych w Europie. Ich tradycja, smak i różnorodność nieprzerwanie znajdują uznanie wśród miłośników słodkości.
Czytaj więcej
Od lat symbolem warszawskiego cukiernictwa była wuzetka - czarno-biały symbol trasy W-Z, kojarzący się z PRL. 23 kwietnia 2009 roku nowym numerem 1 została zygmuntówka. Pierwszy bohater cyklu: słodkie wizytówki polskich miast.
Czytaj więcej
Jak w tym roku przebiegają słodkie przygotowania do świąt? Czy cukiernicy zaskoczą łasuchów nowymi, niekonwencjonalnymi wypiekami? Czy będą to raczej tradycyjne, dobrze nam znane ciasta.
Czytaj więcej
Odwieczny problem, który spędza sen z powiek. Jak przygotowywać wypieki, by były smaczne, a zarazem nieszkodliwe? Czy jest możliwy kulinarno-zdrowotny konsensus? Wszystkie za i przeciw pieczenia na maśle i margarynie.
Czytaj więcej
Orzechy są nie tylko smacznym, ale i bardzo zdrowym dodatkiem do ciast i wypieków. W rzeczywistości są to owoce lub jadalne pestki otoczone zeschłą łupiną. Należą do nich także kasztany, żołędzie.
Czytaj więcej