Jak zrobić keks?
Jak zrobić keks?5 lat temu
Keks kojarzy się z Bożym Narodzeniem, jest dekoracyjny i ma tę zaletę, że robi się go bardzo szybko. Czytaj więcej
Królestwo niemieckich wypieków
Królestwo niemieckich wypieków8 lat temu
Ciasta niemieckie uznawane są za jedne z najsmaczniejszych w Europie. Ich tradycja, smak i różnorodność nieprzerwanie znajdują uznanie wśród miłośników słodkości. Czytaj więcej
Zygmuntówka
Zygmuntówka8 lat temu
Od lat symbolem warszawskiego cukiernictwa była wuzetka - czarno-biały symbol trasy W-Z, kojarzący się z PRL. 23 kwietnia 2009 roku nowym numerem 1 została zygmuntówka. Pierwszy bohater cyklu: słodkie wizytówki polskich miast. Czytaj więcej
Panettone
Panettone16 lat temu
Panettone, najsłynniejsze ciasto drożdżowe na Półwyspie Apenińskim. Czytaj więcej
Bożonarodzeniowe trendy cukiernicze
Bożonarodzeniowe trendy cukiernicze16 lat temu
Jak w tym roku przebiegają słodkie przygotowania do świąt? Czy cukiernicy zaskoczą łasuchów nowymi, niekonwencjonalnymi wypiekami? Czy będą to raczej tradycyjne, dobrze nam znane ciasta. Czytaj więcej
Biszkopt
Biszkopt16 lat temu
Biszkopt to rodzaj lekkiego ciasta. Zwykle jest używany jako podstawa do tortów lub ciast z galaretką. Czytaj więcej
Masło czy margaryna?
Masło czy margaryna?16 lat temu
Odwieczny problem, który spędza sen z powiek. Jak przygotowywać wypieki, by były smaczne, a zarazem nieszkodliwe? Czy jest możliwy kulinarno-zdrowotny konsensus? Wszystkie za i przeciw pieczenia na maśle i margarynie. Czytaj więcej
Orzechy - dodatek do ciast
Orzechy - dodatek do ciast16 lat temu
Orzechy są nie tylko smacznym, ale i bardzo zdrowym dodatkiem do ciast i wypieków. W rzeczywistości są to owoce lub jadalne pestki otoczone zeschłą łupiną. Należą do nich także kasztany, żołędzie. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA