Wielkanocne jajka w boczku

Z dodatkiem szpinaku!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Wielkanocne jajka w boczku
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 8 dużych jajek
  • 25 dag szpinaku w małych liściach
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • 4 łyżki parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jajka w boczku ze szpinakiem!

  1. Szpinak opłucz, sparz, przelej zimną wodą. Dobrze odciśnij.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż posiekany czosnek, połącz ze szpinakiem i połową parmezanu.
  3. Dopraw pieprzem, gałką.
  4. 8 foremek na muffinki wysmaruj masłem, wyłóż plastrami boczku, szpinakiem i wbij jajko.
  5. Posyp resztą parmezanu.
  6. Piecz około 25 minut w temperaturze 180°C, aż jajko się zetnie.

Zobacz więcej wielkanocnych hitów:

Babka muślinowa - przepis
Jak zrobić domowe wędliny?
Przepisy na mięsa wielkanocne - 27 pomysłów
Wegetariańskie przepisy na Wielkanoc - 11 pomysłów
Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc - 11 pomysłów

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)