Szynka nadziewana

Idealna na wiele okazji!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Szynka nadziewana
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg mięsa od szynki
  • mała cebulka
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej  
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Wielkanocna sałatka z brokułami - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na nadziewaną szynkę!

  1. Mięso umyj, osusz i obkrój w ten sposób, aby powstał okrągły kawałek mięsa o wadze około 1,2 kg.
  2. Pozostałe mięso pokrój na kawałki i zmiel razem z obraną cebulą.
  3. Dodaj jajko, bułkę tartą, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.
  4. W kawałku mięsa zrób ostrym nożem otwór i wypełnij go nadzieniem ze zmielonego mięsa.
  5. Zepnij metalową szpilką lub zaszyj bawełnianą nicią.
  6. Mięso natrzyj solą, pieprzem i papryką.
  7. Włóż do rękawa, podlej odrobiną wody i zapnij.
  8. Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piecz około 60 minut.
  9. Następnie zmniejsz temperaturę do 160 stopni C i podpiecz jeszcze około 30 minut.

Zobacz więcej wielkanocnych przepisów:

Pasztet z żurawiną - przepis
Biała kiełbasa domowa - krok po kroku
Jajka wielkanocne - 19 pomysłów
Przepis na babkę wielkanocną - 26 pomysłów
Pasztet jajeczny - przepis

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)