Zupa warzywna z boczkiem

Pożywna i smaczna zupa!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Zupa warzywna z boczkiem
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 60 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • szyja indycza
  • mała włoszczyzna
  • pół cebuli
  • 4-5 ziemniaków
  • 25 dag fasolki
  • pomidor
  • 10 dag wędzonego boczku
  • ząbek czosnku
  • tymianek
  • łyżka mąki
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
Zupa solianka - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na zupę warzywną!

  1. Mięso zalej 3 l wody, zagotuj, odszumuj.
  2. Posól, gotuj 5 min.
  3. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, cebulę i ziemniaki.
  4. Gotuj 10 min.
  5. Dodaj pokrojoną fasolkę i pomidor.
  6. Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka.
  7. Boczek zrumień, dodaj do zupy z czosnkiem i tymiankiem.
  8. Dopraw, gotuj 5 min.
  9. Zapraw śmietaną i mąką, zagotuj.

Sprawdź inne przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
Tagi: warzywazupazupy
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)