Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 1/2 główki kapusty włoskiej
- duża czerwona papryka
- duży por
- szklanka soku pomidorowego
- 3 ząbki czosnku
- zioła prowansalskie
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Kapustę poszatkuj.
2. Paprykę pokrój w paseczki, a pora w talarki.
3. Warzywa wsyp do garnka.
4. Czosnek posiekaj i dołóż do całości, wlej sok pomidorowy, zalej wodą - nieco ponad warzywa.
5. Doprowadź do wrzenia, wsyp przyprawy i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
6. Jeżeli lubisz ostre dania, to dodaj do zupy papryczkę chili.
2. Paprykę pokrój w paseczki, a pora w talarki.
3. Warzywa wsyp do garnka.
4. Czosnek posiekaj i dołóż do całości, wlej sok pomidorowy, zalej wodą - nieco ponad warzywa.
5. Doprowadź do wrzenia, wsyp przyprawy i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
6. Jeżeli lubisz ostre dania, to dodaj do zupy papryczkę chili.