Dietetyczna zupa z kapusty

Wspomaga odchudzanie i świetnie smakuje!
Weronika Kwaśniak / 13.01.2014 11:44
DRUKUJ PRZEPIS
Dietetyczna zupa z kapusty fot. Adobe Stock
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 główki kapusty włoskiej
  • duża czerwona papryka
  • duży por
  • szklanka soku pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
1. Kapustę poszatkuj.
2. Paprykę pokrój w paseczki, a pora w talarki.
3. Warzywa wsyp do garnka.
4. Czosnek posiekaj i dołóż do całości, wlej sok pomidorowy, zalej wodą - nieco ponad warzywa.
5. Doprowadź do wrzenia, wsyp przyprawy i gotuj, aż warzywa będą miękkie.
6. Jeżeli lubisz ostre dania, to dodaj do zupy papryczkę chili.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/08.05.2019 12:58
Robię ja 4 raz. Wszystkim smakuje i mi tez. Łatwa i szybka. A przede wszystkim samo zdrowie. Nie wymaga dodawania vegety. Mozna zrobic na wywarze z miesa.
/03.02.2014 04:08
Jutro zrobie