Papryczki z serem feta

I z aromatycznymi ziołami!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Papryczki z serem feta
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 sztuk papryczek, najlepiej czereśniowych
  • 40 dag sera feta    
  • 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • świeże zioła: tymianek, bazylia, oregano
Na marynatę:
  • 2/5 szklanki octu 10%
  • 500 ml wody
  • 10 dag cukru
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżka soli
Grillowa sałatka z serem feta - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na papryczki z serem feta!

  1. Małe papryczki umyj i wyjmij z ich środka pestki.
  2. W rondlu zagotuj wodę z octem, solą, cukrem i oliwą.
  3. Do przygotowanej marynaty włóż papryczki i odstaw do wystygnięcia.
  4. Następnie wyjmij z marynaty i osusz.
  5. Ser feta wymieszaj z jogurtem i drobno posiekanymi ziołami.
  6. Tak przygotowanym farszem napełnij papryczki i podawaj na przystawkę.

Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/rok temu
papryczki z serem feta bleeeeeeeeeeeeeeeeee
/rok temu
słuchajcie a czy papryczki z serem feta mogę zrobić z chili?