Jajka na szpinaku w cieście filo

Jajka na szpinaku z dodatkiem łososia!

Weronika Kwaśniak / 6 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka na szpinaku w cieście filo
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 15 dag ciasta filo w płatkach
  • 5 jajek
  • 45 dag mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 dag filetu z łososia
  • 20 dag sera typu feta
  • olej do ciasta
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
Jajecznica ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na jajka w cieście ze szpinakiem!

  1. Łososia pokrój w kostkę, oprósz solą i przesmaż na oleju.
  2. 4 jajka ugotuj na twardo.
  3. Szpinak rozmroź i przesmaż z czosnkiem.
  4. Dodaj do niego pokruszony ser.
  5. Formę do tarty wyłóż pogniecionym papierem do pieczenia.
  6. Na papierze rozłóż posmarowane olejem płaty ciasta.
  7. Na cieście ułóż szpinak z serem, na nim ugotowane jajka i podsmażonego łososia.
  8. Całe nadzienie polej roztrzepanym jajkiem.
  9. Rogi ciasta filo zawiń do środka, zakrywając farsz.
  10. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C na 30 minut, tzn. do czasu, aż ciasto się zarumieni, a zawartość zetnie.

Zobacz też przepisy na zupy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)