Pizza na cieście z otrębów

Idealna dla osób na diecie niskowęglowodanowej!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Pizza na cieście z otrębów
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: średni
Składniki:
Ciasto:
  • 4 jajka
  • 12 łyżek otrąb owsianych
  • 4 łyżki naturalnego serka homogenizowanego
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wierzch:
  • 10 plasterków chudej szynki
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • szczypta soli
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka przyprawy do pizzy
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 pieczarek
  • pomidor
Tarta z brokułami, szynką i serem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na pizzę na cieście z otrębów!

  1. Jajka dokładnie wymieszaj z serkiem, solą i proszkiem.
  2. Dodaj otręby i ponownie wymieszaj. Odstaw na 15 minut, by ciasto zgęstniało.
  3. Wylej do formy wyłożonej papierem do pieczenia (bez tłuszczu) i piecz 15 minut w temperaturze 200° C.
  4. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
  5. Podduś w łyżce wody, dodaj przecier, sól, paprykę i zioła i duś kilka minut.
  6. Posmaruj ciasto przecierem, ułóż na wierzchu plasterki szynki, pokrojone pieczarki i pomidor.
  7. Zapiekaj jeszcze 10 minut.

Zobacz inne przepisy na pizzę:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)