Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem

Zdrowa, pyszna!

DRUKUJ PRZEPIS
Makaronowa zapiekanka ze szpinakiem
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 20 min
Ilość kalorii: 490 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 30 dag makaronu świderki lub rurki
  • 40 dag świeżych lub 25 dag mrożonych liści szpinaku 
  • łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 ml śmietany
  • 2 jajka
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Makaron ugotuj al dente.
  2. Szpinak świeży zblanszuj (mrożony rozmroź), przesmaż z czosnkiem, dopraw.
  3. Makaron wymieszaj ze szpinakiem. Przełóż do żaroodpornego naczynia.
  4. Zalej śmietaną rozmieszaną z jajkami i serem. Posyp parmezanem. Piecz ok. 30 min w temp. 200 st. C.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
czepialska/5 miesięcy temu
A jaki makaron? Na pewno nie byle jaki bo ja nienawidze takich klejacych sie i rozgotowanych. Wypróbowałam już ladnych kilka rodzai i powiem szczerze, że jeden mi przypadł do gustu. Kupiłam w moim kauflandzie-primo gusto. Najróżniejsze maja makarony, widzialam też sosy. Wszystkiego na pewno spróbuje. A tak na marginesie to przepis wysmienity i gdyby nie tak późna godzina to pewnie bym zrobiła.