Leczo z parówek

Najlepsze będzie z dodatkiem pieczarek i papryki.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Leczo z parówek
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 1/2 kg parówek (najlepiej cielęcych)
  • 2 duże cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 2 małe przeciery pomidorowe
  • 1/2 szklanki wody
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • natka pietruszki
  • olej do smażenia
Parówki w cieście naleśnikowym - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na leczo z parówek!

  1. Parówki pokrój w plasterki o grubości ok. 0,5 cm.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż na tłuszczu.
  3. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na pozostałym tłuszczu na złoty kolor.
  4. Przecier pomidorowy rozpuść w wodzie, dodaj do usmażonej cebuli, chwilę pogotuj.
  5. Do dużego garnka włóż cebulę, pieczarki i parówki razem zagotuj, dodaj paprykę pokrojoną w kostkę, podlej troszkę wodą, dopraw do smaku na pikantnie, chwilę pogotuj.
  6. Leczo najlepsze jest na drugi dzień. Podawaj z chlebem lub białym pieczywem.

Zobacz inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)