Kotlety z jagnięciny

Koniecznie sprawdź nasz przepis.

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Kotlety z jagnięciny
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 4 kotlety jagnięce z kostką
  • 3-4 ząbki czosnku
  • cebula
  • cytryna
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • pieprz
  • świeże gałązki ziół (np. tymianku, rozmarynu)
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na kotlety z jagnięciny!

  1. Cebulę obierz, zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami.
  2. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sok wyciśnięty z cytryny, miód, sporą szczyptę ziół prowansalskich, soli i pieprzu.
  3. Składniki dobrze wymieszaj i natrzyj powstałą pastą kotlety.
  4. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
  5. Patelnię grillową posmaruj olejem, rozgrzej i ułóż kotlety.
  6. Usmaż na brązowo z obu stron.
  7. Udekoruj świeżymi gałązkami ziół i podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Zobacz inne pomysły na obiad:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)