Klopsiki z miętą

Pomysł na aromatyczny obiad!

Weronika Kwaśniak / 8 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Klopsiki z miętą
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag mięsa mielonego
  • cebula
  • 1/2 małego pęczka mięty
  • 2 łyżki mąki
  • 20 dag gęstej śmietany 22%
  • czerwona cebula
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na klopsiki z miętą!

  1. Cebulę drobno posiekaj.
  2. Miętę posiekaj.
  3. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, czosnek, łyżkę mąki, sól, pieprz i połowę mięty.
  4. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Z mięsa formuj, obtaczając w pozostałej mące, małe klopsiki i smaż na rozgrzanej oliwie.
  6. Następnie do klopsików dodaj śmietanę doprawioną solą, pieprzem i resztę mięty i duś pod przykryciem kilka minut.
  7. Czerwoną cebulkę obierz i pokrój w cienkie półplasterki wrzuć do klopsików na chwilę przed podaniem.
  8. Serwuj zaraz po przygotowaniu z ulubioną surówką.

Zobacz inne pomysły na smaczne obiady:

Kotlety z kaszy i pieczarek - przepis
Zapiekanka z łososiem i makaronem - przepis
Paella z kurczakiem - przepis
Jak zrobić kotlety z jajek?
Tarta z brokułami i mięsem - przepis
Jak zrobić naleśniki szpinakowe?

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)