Klops z cukinią

Zobacz pomysł na smaczny obiad!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Klops z cukinią
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 6
Czas wykonania: 75 min
Ilość kalorii: 260 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml wody
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • 75 dag filetu z indyka
  • szklanka płatków owsianych
  • 2 jajka
  • mała cukinia
  • sól
  • pieprz
Schabowe bez bułki tartej - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na klops z cukinią!

  1. Wino wymieszaj z wodą, koncentratem pomidorowym, zmiażdżonym czosnkiem, roztartymi ziołami i solą.
  2. Całość zagotuj, podgrzewaj na małym ogniu bez przykrycia około 10 minut, wystudź.
  3. Mięso i płatki przepuść przez maszynkę do mielenia.
  4. Dodaj jajka, pół poszatkowanej cukinii i wino z dodatkami.
  5. Dokładnie wymieszaj, przełóż do podłużnej formy. Na wierzchu ułóż plastry cukinii.
  6. Formę wstaw do większego naczynia z wodą.
  7. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni C.

Zobacz inne przepisy z cukinią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
ere/rok temu
klops z cukinią? fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu