Gulasz z warzywami - przepis składniki i przygotowanie

Koniecznie spróbuj - pomysł na pyszny obiad.
Weronika Kwaśniak / 09.10.2014 07:00
DRUKUJ PRZEPIS
Gulasz z warzywami - przepis składniki i przygotowanie Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 50 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 50 dag mielonej łopatki
  • cukinia
  • średnia marchew
  • cebula
  • mała czerwona i żółta papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 pomidory
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka: słodka i ostra
  • tymianek
  • 1/2 szklanki bulionu np. warzywnego lub drobiowego
Przygotowanie:

Zobacz przepis na gulasz z warzywami!

  1. Warzywa oczyść i opłucz.
  2. Cukinię i marchewkę pokrój w średniej grubości plasterki.
  3. Cebulę i papryki pokrój w średnią kostkę.
  4. Czosnek posiekaj.
  5. Pomidory pokrój w cząstki.
  6. W płaskim, szerokim rondlu rozgrzej kilka łyżek oleju.
  7. Włóż mielone mięso i smaż na silnym ogniu, co jakiś czas mieszając, tak by porozbijać grudki.
  8. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju, włóż marchew, cukinię, cebulę oraz paprykę.
  9. Smaż około 5 minut, mieszając co jakiś czas, aż warzywa zmiękną.
  10. Podsmażone warzywa przełóż do mięsa, wlej bulion warzywny lub drobiowy, dodaj rozdrobnione pomidory i czosnek.
  11. Dopraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem, ostrą i słodką papryką.
  12. Duś mniej więcej 15 minut pod przykryciem.

Zobacz inne przepisy na pyszne dania:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA