Dynia pieczona z tymiankiem

Podawaj np. z ryżem!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Dynia pieczona z tymiankiem
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 60 dag miąższu dyni
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
Tarta z dynią i szpinakiem - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak zrobić pieczoną dynię!

  1. Miąższ dyni pokrój na małe kawałki.
  2. Skrop oliwą, oprósz solą i świeżo mielonym pieprzem oraz posiekanymi ziołami.
  3. Przełóż na blachę wyłożoną pergaminem.
  4. Piecz w temperaturze 200 stopni C około 30-40 minut, aż dynia będzie miękka.
  5. Podawaj na gorąco.

Zobacz inne przepisy z dynią:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)