Cassoulet mięsno-fasolowy

Rozgrzewający i sycący obiad: zobacz przepis na cassoulet mięsno-fasolowy!

Weronika Kwaśniak / miesiąc temu
DRUKUJ PRZEPIS
Cassoulet mięsno-fasolowy
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag boczku
  • 20 dag kiełbaski
  • 5 dag słoniny
  • 4 kacze udka
  • 4 ząbki czosnku
  • cebula
  • 50 dag fasoli
  • bulion warzywny
  • puszka krojonych pomidorów
  • rozmaryn
  • tymianek
  • pieczywo: np. 4 kromki chleba
  • pieprz
  • sól
  • pieprz
Pomidorowe curry z fasolą i soczewicą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cassoulet mięsno-fasolowy - to pyszne danie prosto z południa Francji. Jest bardzo sycące, uchodzi również za dość ekskluzywne: do jego przygotowania potrzebujesz dużo mięsa.

  1. Kacze udka potnij na pół, dopraw.
  2. Obsmaż z kiełbaskami. Odstaw.
  3. Na tym samym tłuszczu obsmaż posiekaną cebulę i czosnek.
  4. Dodaj posiekany tymianek. Smaż parę minut na małym ogniu.
  5. Dodaj pomidory z puszki.

Pierś kaczki z kapustą - przepis

  1. Całość mieszaj, dopraw solą i pieprzem.
  2. Dodaj bulion i fasolę. Ponownie zamieszaj i przykryć naczynie pokrywką lub folią aluminiową.

Jak zrobić kaczkę z owocami?

  1. Wstaw na godzinę do piekarnika.
  2. Po tym czasie połóż na wierzchu cassoulet kawałki pieczywa i wstaw do piekarnika na kolejne 30 minut.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)