Kulki "rafaello"

Pyszny i efektowny deser!

Weronika Kwaśniak / 10 miesięcy temu
DRUKUJ PRZEPIS
Kulki "rafaello"
www.beatapolatynska.pl/licencja
Liczba porcji: 50
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 20 dag masła
  • 20 dag mleka w proszku
  • 20 dag drobno mielonych wiórków kokosowych
  • 10 dag cukru pudru
  •  50 migdałów
Ciasto Rafaello bez pieczenia - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na kulki "Rafaello"!

  1. Miękkie masło, mleko w proszku, cukier puder i wiórki wymieszaj mikserem.
  2. Migdały zalej wrzątkiem i odstaw.
  3. Po chwili przecedź i zahartuj zimną wodą.
  4. Obierz ze skórki.
  5. Bierz w dłonie po łyżeczce masy i formuj z niej małe kulki, wkładając w środek każdej migdał.
  6. Kulki obtocz w kokosie i odstaw na chwilę do lodówki.

Zobacz więcej deserów bez pieczenia:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)