Galaretka z truskawkami - przepis składniki i przygotowanie

Galaretka z truskawkami fot. Fotolia
Pyszny deser ze świeżych owoców!
Weronika Kwaśniak / 09.06.2015 16:24
Galaretka z truskawkami fot. Fotolia

Składniki na galaretkę z truskawkami:

  • paczka mrożonych truskawek
  • 2 opakowania galaretki
  • smaku truskawkowym
  • 1 łyżka syropu miętowego
  • gałązka świeżej mięty
  • bita śmietana do dekoracji

Przepis na galaretkę z truskawkami:

  1. Galaretki wsypać do ok. 1 l wrzątku, mieszać aż do rozpuszczenia, wymieszać z syropem, ostudzić, dodać opłukane listki mięty.
  2. Truskawki bez rozmrażania nakładać do małych miseczek, zalać tężejącą galaretką, wystudzić.
  3. Galaretki wyjąć na talerzyki, ozdobić bitą śmietaną i listkami mięty.
  4. Zamiast dodawać syrop, galaretkę można rozpuścić w lekkim naparze miętowym.
  5. Deser będzie miał orzeźwiający smak.

Na zlecenie Edipresse - przepis z "Przyjaciółki"

Zobacz inne przepisy z truskawkami:

Redakcja poleca

REKLAMA