Składniki na galaretkę z truskawkami:
- paczka mrożonych truskawek
- 2 opakowania galaretki
- smaku truskawkowym
- 1 łyżka syropu miętowego
- gałązka świeżej mięty
- bita śmietana do dekoracji
Przepis na galaretkę z truskawkami:
- Galaretki wsypać do ok. 1 l wrzątku, mieszać aż do rozpuszczenia, wymieszać z syropem, ostudzić, dodać opłukane listki mięty.
- Truskawki bez rozmrażania nakładać do małych miseczek, zalać tężejącą galaretką, wystudzić.
- Galaretki wyjąć na talerzyki, ozdobić bitą śmietaną i listkami mięty.
- Zamiast dodawać syrop, galaretkę można rozpuścić w lekkim naparze miętowym.
- Deser będzie miał orzeźwiający smak.
Na zlecenie Edipresse - przepis z "Przyjaciółki"
Zobacz inne przepisy z truskawkami:
Truskawki w czekoladzie - przepis
Czekoladowy tort z truskawkami - przepis
Rolada z truskawkami - przepis
Czekoladowy tort z truskawkami - przepis
Rolada z truskawkami - przepis