Egzotyczny sernik na zimno

Orzeźwiający, idealny na ciepłe dni!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Egzotyczny sernik na zimno
Zdjęcia, stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter-Rogalska, Anna Borowska/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
Ciasto:
  • 8 dag ciasteczek kruchych (najlepiej kokosowych)
  • 3 łyżki masła
Masa:
  • 25 dag kremowego twarożku
  • 1/4 szklanki likieru malibu
  • 10 dag cukru pudru
  • sok i skórka otarta z 3 limonek
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1,5 szklanki kremówki
  • opakowanie zielonej galaretki
Śmietanowiec z galaretką - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na egzotyczny sernik na zimno!

  1. Ciasteczka i masło zmiksuj w blenderze.
  2. Foremkę o średnicy 19 cm, wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Na dnie rozłóż masę z ciastek i dociśnij łyżką.
  4. Twarożek zmiksuj z likierem, cukrem, skórką oraz sokiem z limonki.
  5. Żelatynę namocz w małej ilości wody, przestudź.
  6. Kremówkę ubij na sztywno, połącz z masą serową i żelatyną.
  7. Masę wyłóż na ciastka, zastudź.
  8. Galaretkę rozpuść w szklance wody.
  9. Tężejącą polej sernik, zastudź.

Sprawdź inne letnie przepisy:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/rok temu
podoba mi się ten egzotyczny przepis na sernik na zimno :) jest niezły, serio:)