Biszkoptowe babeczki z orzechami

Dodaj też jabłka!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Biszkoptowe babeczki z orzechami
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jabłka
  • szczypta cynamonu
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • łyżka masła
Muffinki z dyni - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz przepis na babeczki z orzechami!

  1. Jajka ubij z cukrem na puch.
  2. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę cynamonu.
  3. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na małe kawałki.
  4. Silikonowe foremki do babeczek posmaruj masłem i obsyp mąką.
  5. Do każdej foremki włóż do wysokości 2/3 ciasto i powtykaj kawałeczki jabłka.
  6. Posyp z wierzchu posiekanymi orzechami.
  7. Babeczki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.
  8. Wystudzone wyjmij z foremek.

Zobacz więcej przepisów na babeczki:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
senix/rok temu
babeczki z orzechami to pyszny pomysł na smaczny deser mniam