Leszcz w warzywach

Możesz również wykorzystać inny gatunek ryby!

Weronika Kwaśniak
DRUKUJ PRZEPIS
Leszcz w warzywach
www.beatapolatynska.pl/licencja
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 1,5 kg leszcza lub innej ryby
  • 20 dag szalotek
  • po 1/2 papryki: żółtej, czerwonej, zielonej
  • puszka krojonych pomidorów bez skóry
  • 10 dag masła
  • 2 małe papryczki pepperoni
  • olej do smażenia
Świąteczna sałatka z makrelą - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:

Zobacz, jak przyrządzić leszcza!

  1. Rybę spraw, oskrob i natnij w kilku miejscach.
  2. Posyp solą i pieprzem.
  3. Strąki papryki oczyść z nasion i pokrój w cienkie paski, szalotki obierz i posiekaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę oraz szalotki. Dodaj pomidory.
  5. Żaroodporną formę wysmaruj połową masła, wyłóż na nią warzywa i rybę.
  6. Na wierzchu połóż pozostałe masło i pepperoni.
  7. Naczynie przykryj folią aluminiową.
  8. Wstaw je do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piecz około 30 minut pod przykryciem.

Zobacz więcej świątecznych przepisów:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)