Przepis na cevapcici - danie kuchni chorwackiej

Najlepsze z ryżem lub frytkami!
Weronika Kwaśniak / 09.09.2014 10:19
DRUKUJ PRZEPIS
Przepis na cevapcici - danie kuchni chorwackiej fot. STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 30 min
Ilość kalorii: 200 kcal
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 40 dag wołowiny
  • 20 dag wieprzowiny
  • cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Zobacz przepis na cevapcici!

  1. Mięso opłucz, osusz, pokrój na kawałki.
  2. Drobno zmiel razem z cebulą i ząbkami czosnku (cebulę możesz też zetrzeć na tarce i dodać po odciśnięciu soku).
  3. Masę skrop lodowatą wodą, dodaj sól i sporo świeżo zmielonego pieprzu.
  4. Dokładnie wyrób mięsną masę.  
  5. Formuj z niej niezbyt grube wałeczki długości palca, dobrze schłodź w lodówce.
  6. Kiełbaski kładź na ruszcie grilla i piecz ok. 15 min, co jakiś czas obracając.

Zobacz inne przepisy na mięsne dania:

DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA