Liczba porcji: 8
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 8 pałek z kurczaka
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 łyżki bułki tartej
- mielona papryka
- 2 łyżki masła
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Zobacz przepis na udka z pieczarkowym farszem!
- Kości w pałkach odkrój od mięsa w ten sposób, aby można je było usunąć ze środka udka.
- Odetnij nożycami do drobiu.
- Cebulę obierz i pokrój w kostkę, pieczarki na połówki.
- Podsmaż razem na maśle.
- Posól i posiekaj.
- Wnętrza udek oprósz solą, pieprzem i papryką, nadziej farszem.
- Zszyj bawełnianą nicią.
- Najpierw obsmaż mięsne ,,paczuszki" na rozgrzanym oleju, a następnie podlej odrobiną wody, przykryj pokrywką i duś około 20 minut.