Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 3 piersi kurczaka
- 15 dag sera feta
- posiekane świeże zioła: po 2 łyżki bazylii i oregano
- łyżeczka natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na nadziewaną pierś kurczaka!
- Piersi z kurczaka umyj i osusz.
- W każdej piersi zrób nacięcie, aby powstała kieszonka.
- Natrzyj solą.
- Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z ziołami.
- Dodaj trochę soli i pieprzu, fetę rozdrobnij i połącz z ziołami.
- Napełnij filety, zepnij otwory wykałaczką.
- Posyp ziołami prowansalskimi.
- Tak przygotowane umieść w naczyniu żaroodpornym i wstaw na 45 minut do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C.
- Podawaj na ciepło lub na zimno, pokrojone w plastry.