Herbata mrożona, wieloowocowa poncz herbaciany, czy rozgrzewająca herbatka z imbirem? Jeżeli jesteś miłośnikiem smaku i walorów zdrowotnych herbaty, to koniecznie musisz zajrzeć do naszych przepisów.
Czytaj więcej
Nie każdy wie, że parzenie herbaty, to nie tylko włożenie torebki do kubeczka i zalanie jej wrząca wodą. Dowiedz się, jak prawidłowo zaparzyć herbatę.
Czytaj więcej
Chiny są miejscem narodzin herbaty. To właśnie tam z krzewu herbacianego powstaje herbatazielona, biała, żółta, czarna, czerwona i oolong.
Czytaj więcej
Herbata – jej nazwa wywodzi się od łacińskich słów herba (zioło) i tea (roślina z rodzaju kamelii). Historia tego krzewu rozpoczyna się najprawdopodobniej około 2 700 r p.n.e., ale lata prawdziwej ekspansji to XVII wiek.
Czytaj więcej
Chłodne, jesienne wieczory sprzyjają piciu ciepłej herbaty. Warto pamiętać, że na smak naszej ulubionej herbaty, priorytetowy wpływ ma sposób w jaki ją zaparzymy.
Czytaj więcej