Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • cebula
  • 75 dag pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 l bulionu
  • ząbek czosnku
  • koperek
  • 15 dag grubszego makaronu
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę krem z pomidorów!

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę.
  2. Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki.
  3. Pokrój w cząstki, wytnij stwardniałe kawałki.
  4. Cebulę zeszklij na oleju.
  5. Dodaj pomidory, przesmaż mieszając.
  6. Wrzuć je do gotującego się bulionu.
  7. Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz.
  8. Gotuj na średnim ogniu 15-20 minut.
  9. Zupę zmiksuj lub przetrzyj przez sito.
  10. Podawaj z ugotowanym makaronem, posypaną posiekanym koperkiem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na zupy:

Pikantna zupa z soczewicy - przepis
Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach
Zupa z ciecierzycą i makaronem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama