Zupa kartoflanka - przepis
Pyszny smak tradycyjnej polskiej kuchni!

Opublikowano: 05.02.2014, 09:11
Reklama
Ilość kalorii: 275
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 5 zwięzłych ziemniaków
- 3 marchewki lub kawałek miąższu dyni
- 1 l bulionu drobiowego
- cebula
- olej
- majeranek
- curry
- 10 dag cienkiej kiełbasy
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
1. Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę.
2. Zalej bulionem, zagotuj.
3. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na 2 łyżkach oleju.
4. Dodaj do wywaru, gotuj na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
6. Kiełbasę pokrój w talarki, zrumień na oleju.
7. Dodaj do zmiksowanej zupy razem z majerankiem, curry i odłożonymi ziemniakami.
8. Całość gotuj jeszcze 5 minut na małym ogniu.
9. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama