Reklama
Ilość kalorii: 190
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 50 dag szpinaku
  • 50 dag gęstego jogurtu greckiego
  • 1/2 szklanki bulionu z jarzyn
  • 10 dag twardej fety
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • pieprz Cayenne
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Szpinak opłucz, osącz na sicie, odciśnij wodę, posiekaj i razem z czosnkiem przesmaż na oleju. Następnie zalej bulionem i gotuj pod przykryciem 10 minut. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem Cayenne.
  2. Zupę zmiksuj, a następnie lekko ostudź i połącz z jogurtem greckim. Przed podaniem schłodź w lodówce. Przelej do miseczek i posyp pokrojoną w kostkę fetą.
Reklama
Reklama
Reklama