Składniki:
- szyja indycza
- mała włoszczyzna
- pół cebuli
- 4-5 ziemniaków
- 25 dag fasolki
- pomidor
- 10 dag wędzonego boczku
- ząbek czosnku
- tymianek
- łyżka mąki
- 100 ml śmietany
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na zupę warzywną!
- Mięso zalej 3 l wody, zagotuj, odszumuj.
- Posól, gotuj 5 min.
- Dodaj pokrojoną włoszczyznę, cebulę i ziemniaki.
- Gotuj 10 min.
- Dodaj pokrojoną fasolkę i pomidor.
- Gotuj, aż fasolka będzie prawie miękka.
- Boczek zrumień, dodaj do zupy z czosnkiem i tymiankiem.
- Dopraw, gotuj 5 min.
- Zapraw śmietaną i mąką, zagotuj.