Kwaśna zupa z dyni

Kwaśna zupa z dyni zachwyci nawet niejadka
/ 10.08.2008 11:58
DRUKUJ PRZEPIS
Kwaśna zupa z dyni fot. Adobe Stock
Czas wykonania: 30 min
Poziom trudności: średni
Składniki:

50 dag dyni oczyszczonej
3 szklanki wywaru z warzyw,
3/4 szklanki śmietany,
6 łyżek zielonej pietruszki posiekanej z koperkiem,
1 łyżka masła,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
sól,
cukier,
ugotowany makaron.

Przygotowanie:

Pokrojoną dynie wymieszać z masłem i zalać szklanką wrzącego wywaru. Ugotować. Przetrzeć. Pozostały wywar połączyć z koncentratem i śmietaną. Podgrzać. Wsypać zieleninę. Dodać przyprawy do smaku. Od razu podawać z ugotowanym makaronem.

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)