Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 4 ziemniaki
- 1/2 kalafiora
- porcja rosołowa z kurczaka
- 25 dag wołowiny (antrykot, łata)
- sól
- pieprz
- 1/4 selera
- 2 pietruszki
- 10 dag wędzonego łososia
- garść pistacji
- koperek
Przygotowanie:
Zobacz, jak zrobić białą zupę krem!
- Porcję rosołowa z kurczaka i mięso wołowe opłucz, przełóż do garnka, zalej wodą.
- Dodaj seler i pietruszkę.
- Po ugotowaniu wyjmij z rosołu mięso i warzywa, zostaw sam wywar.
- Do wywaru włóż 4 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i podzielony na różyczki kalafior.
- Gotuj do miękkości. Gdy przestygnie, wszystko razem zmiksuj.
- Dopraw solą i pieprzem.
- Zupę przelej do bulionówek.
- Podawaj z plastrami łososia i pokruszonymi pistacjami oraz gałązką koperku.