Reklama
Ilość kalorii: 190
Czas przygotowania: 90 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 45 dag buraków
  • 3 ziemniaki
  • pietruszka
  • marchewka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 20 dag brukselki
  • 2 listki laurowe
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • puszka białej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na barszcz z fasolką!

  1. Buraki umyj, ugotuj w skórce lub upiecz.
  2. Przestudź, obierz, zetrzyj na dużych oczkach.
  3. Ziemniaki, pietruszkę i marchewkę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
  4. Dodaj do bulionu razem z brukselką, listkami laurowymi, pieprzem i zielem angielskim.
  5. Gotuj przy uchylonej pokrywce, aż warzywa zrobią się miękkie.
  6. Dodaj buraki, koncentrat, odsączoną fasolkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek oraz sól.
  7. Gotuj 10 min, zabiel śmietaną, dopraw.
Reklama

Zobacz inne przepisy na zupy:

Rosół - przepis Magdy Gessler
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler
Zupa kartoflanka - przepis

Reklama
Reklama
Reklama