Reklama
Ilość kalorii: 230
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 4 kromki pszennego chleba tostowego
  • nektarynka
  • łyżka płatków migdałowych
  • masło do smarowania
  • szczypta mielonego cynamonu
Reklama
Przygotowanie:
  1. Płatki migdałowe wsyp na patelnię. Mieszając, upraż. Uważaj, żeby płatki się nie przypaliły.
  2. Nektarynkę umyj, osusz, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Pokrój miąższ w cienkie plasterki. Kromki chleba tostowego posmaruj masłem, obłóż plasterkami nektarynki, posyp płatkami migdałowymi i oprósz lekko mielonym cynamonem. Złóż tosty i upiecz w tosterze na złoty kolor. Podawaj od razu po przygotowaniu.
Reklama
Reklama
Reklama