Reklama
Ilość kalorii: 210
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 6 ziemniaków
  • 25 dag pieczonego udźca wołowego
  • czerwona cebulka
  • kilka suszonych pomidorów
  • natka
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • dymka
  • świeżo mielony pieprz
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki umyć, obrać, ugotować w lekko osolonym wrzątku. Wystudzić, pokroić w dużą kostkę.
  2. Wołowinę pokroić. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
  3. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać. Majonez połączyć ze śmietaną. Dodać drobno posiekaną dymkę ze szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Wymieszać składniki sałatki, oprószyć je solą i pieprzem. Polać sosem.
Reklama
Reklama
Reklama