Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 100 g kaszy pęczak
  • 3-4 brzoskwinie z puszki
  • 2 łyżki rodzynek
  • łyżka migdałów
  • 2 łyżki suszonej żurawiny
  • jedna średnia gruszka
  • łyżka suszonych jagód goji
  • 3 łyżki miodu
  • sok z połowy cytryny
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z pęczakiem!

  1. Kaszę wrzuć na wrzątek i gotuj 15 minut. Wyjmij i ostudź.
  2. Drobno pokrój gruszkę, brzoskwinie i dodaj do nich pokruszone migdały, rodzynki, żurawinę i jagody goji.
  3. Dodaj wszystko do ostudzonej kaszy pęczak. Wymieszaj.
  4. Polej całość sosem z miodu i cytryny. Jeśli lubisz, do sosu możesz dodać odrobinę zmielonego rozmarynu.

Materiały prasowe, Fiskars

Reklama

Zobacz inne przepisy na sałatki:

Sałatka ryżowa z papryką - przepis
Sałatka z makaronem i salami - przepis
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis

Reklama
Reklama
Reklama