Sałatka z makaronem i mozzarellą - przepis składniki i przygotowanie
Pełnoziarnisty makaron, oliwki, mozzarella i pomidorki koktajlowe!

Opublikowano: 16.10.2015, 06:44
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 400 g makaronu penne (pełnoziarnistego)
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 200 g mozzarelli w małych kulkach
- pęczek bazylii
- 50 g oliwki czarne
- oliwa z oliwek
- 2 łyżeczki kminku
- sól
- pieprz
- cukier
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na sałatkę z makaronem i mozzarellą!
- Pomidorki pokrój na połówki i dopraw solą, pieprzem i cukrem, następnie wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Wstaw do piekarnika na 2 godziny i piecz w temperaturze 120 stopni.
- Po tym czasie gotuj makaron według zaleceń producenta na opakowaniu.
- Odcedź i hartuj zimną wodą.
- Dodaj do niego oliwę, podpieczone pomidorki, mozzarellę oraz oliwki.
- Na samym końcu dodaj bazylię i posyp kminkiem.
Materiały prasowe, Lubella
Reklama
Zobacz inne przepisy na sałatki:
Sałatka z krewetkami - przepis
Sałatka z ogórków - 8 najlepszych przepisów
Sałatka z kapusty - przepis Ani Starmach
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis
Sałatka ryżowa z papryką - przepis
Reklama
Reklama
Reklama