Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1/2 opakowania mieszanki sałat
  • 1/2 opakowania szpinaku
  • 200 g obranych krewetek
  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek
  • odrobina chili
  • sok z 1/2 cytryny
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sałatkę z grillowanymi krewetkami i szpinakiem!

  1. Krewetki zamarynuj w oliwie, soku z cytryny, chili, posiekanym czosnku oraz pieprzu.
  2. Grilluj je na patyczkach od szaszłyków lub patelni grillowej z odrobiną oliwy (1,5 minuty z każdej strony), na koniec posól.
  3. Do naczynia wysyp mieszankę sałat oraz szpinak, dodaj połówki pomidorków i krewetki.
  4. Taką kompozycję podaj z sosem salsa verde na bazie natki pietruszki.

Przygotowanie sosu:

  1. Zmieszaj składniki: 10 łyżek oliwy z oliwek, pół garści natki pietruszki, 1 duży ząbek czosnku, kilka kaparów, odrobina świeżej posiekanej papryczki chili, łyżka soku z cytryny, sól i pieprz.

Materiały prasowe, Fit&Easy - przepis Jana Kuronia

Reklama

Zobacz inne przepisy na sałatki:

Sałatka z makaronem ryżowym - przepis
Sałatka z makaronem i salami - przepis
Sałatka z kaszy gryczanej - przepis

Reklama
Reklama
Reklama