Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • czosnek
  • grzyby Mun
  • makaron sojowy
  • ocet ryżowy
  • papryka
  • pieprz
  • pierś z kurczaka
  • sos sojowy
  • sól
  • chilli
Reklama
Przygotowanie:
  1. Grzyby mun(pół paczki) namoczyć w gorącej wodzie i pokroić w paseczki
  2. 2 piersi z kurczaka 15 min moczyć w 3 łyżkach sosu sojowego i 3 łyżeczkach octu ryżowego.
  3. Dodać szczyptę soli, pieprzu, chili, 2 ząbki czosnku.
  4. Po upływie 15 min usmażyć piersi kurczaka pokrojone na male kosteczki na patelni, dodać do tego 1-1,5 czerwonej papryki też pokrojonej w paseczki, grzyby mun i podsmażyć.
  5. Na koniec wszystko wymieszać z makaronem sojowym.
Reklama
Reklama
Reklama